Hörlurar, en nödvändighet i vardagen

När använder du dina hörlurar egentligen? Och till vad? Jag använder dem hela tiden till att lyssna på musik. Jag föredrar trådlösa hörlurar, då slipper jag trassla med sladdar och fastna. Å andra sidan ska man komma ihåg att ska de laddas då och då, så det är väl en smaksak.

Hur som helst, mina hörlurar måste tåla lite. De får vara med utomhus, de är med när jag tränar. Jag tappar dem i backen då och då. Ett par alltför ömtåliga hörlurar blir inte långvariga i mitt sällskap. Ett par av mina hörlurar råkade bli överkörda av bilen. Ett annat par blev uppkäkade av hunden. Helt normala olyckor alltså.

För mig lite mer oväntat är väl den gången jag tappade bort mina hörlurar. De dök upp så småningom, om än inte i användbart skick. Jag hade varit hos en kompis och skulle som vanligt lyssna på musik på vägen hem, då jag upptäckte att det var bort. Inget vanligt så långt, man kan väl glömma dem. Min kompis kunde dock inte hitta dem hos sig, och jag visste ju att jag hade haft dem strax innan. 

Hörlurarna hittades av kompisens bror när han var på besök ett tag senare, hängandes i en buske i trädgården. Hur de tagit sig från mig till den busken vet jag inte, för dagen för borttappandet var i kalla mars med allt vad det innebär av is och snålblåst, så jag hade definitivt inte suttit i trädgården och chillat med mina hörlurar. Snarare skyndat mig in i värmen. Hur som helst, uteliv i mars var dessa hörlurar inte alls gjorda för, så upphittandet var inte till så stor nytta alls.

Jag brukar, av ovanstående skäl, bunkra hörlurar. Jag har en tre-fyra par åt gången, så jag ska slippa paniken av att stå helt utan när de förolyckats eller försvunnit och jag har bråttom. I min värld går det knappt att gå hemifrån utan hörlurar, så det känns som ett helt nödvändigt lager.

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *