Annorlunda parkeringsskyltar

Det var första gången som Harald hade svängt höger vid korsningen ute vid den gamla ladan. Det hade fallit sig naturligt i hela 32 år att han svängt vänster. Ja, det var ju där alla vänner bodde och där hans familj höll till. Högersvängen vittnade om något okänt och lite kusligt, tyckte Harald. Det var säkrast att hålla sig därifrån.

En bokning hade kommit från en adress han inte kände igen. Hans GPS vittnade om vad som komma skulle när han närmade sig korsningen. Det skulle inte bli en vänstersväng. Ratten skulle vridas åt höger denna gång. Och så blev det.

Han körde på den okända vägen i ungefär 10 minuter innan det var dags att parkera. Det var då han fick syn på dem, parkeringsskyltarna som inte liknade något han tidigare sett. Han visste inte var hans hjärna skulle börja processa vad ögonen just nu vilade på.

Till att börja med så var det alltså rosa parkeringsskyltar. Vem sjutton bygger parkeringsskyltar i rosa? Det var inte heller en nyans som var särskilt behaglig utan något som skulle vara taget från en leksakstidning på 80-talet. Till råga på allt var siffrorna på parkeringsskyltarna färgade i turkos. Det var oväntat men samtidigt väntat givet skyltarnas övriga färg.

Ja, sedan var det förstås det knasiga faktum att dessa parkeringsskyltar – de som gick i knasiga färger – även kunde tala. Hur ofta har du sprungit på sådana skyltar förut? Javisst, när Harald körde fram mot en ruta sade en av parkeringsskyltarna: ”Ajabaja, här får du inte stå vet du, gubbe lille”.

Han blev så chockad av tilltalet att han råkade tuta. Det var en oerhört dålig idé eftersom det visade sig att samtliga parkeringsskyltar hade en inbyggt imitationsfunktion. Tutande studsade alltså tillbaka tusenfalt från alla olika parkeringsskyltar och i olika toner dessutom. Det var en himla märklig situation. Till råga på allt såg Harald inte en enda människa eller en endaste bil på parkeringen. Han var själv där. Själv ihop med ungefär 20 olika parkeringsskyltar som stirrade på honom med sin rosaturkosa ton.

Var hade han hamnat? Vad var det för konstig plats som försåg sina parkeringsskyltar med så märkliga förmågor?

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *