Svårt att sälja bil i Uppsala?

Någon hade sagt till mig att det var krångligt att sälja bil i Uppsala. Argumenten var intressanta. Personen som sa det menade att det fanns ett för dåligt intresse i staden. Det fanns ingen som var intresserad av att köpa och därför skulle det bli svårt att sälja bilen i Uppsala, just. Jag vet inte riktigt varifrån hon hade hört detta men det var i alla fall en kvinna vars omdöme jag litade på. Det gick därför ett litet tag innan jag ens testade att sälja min bil i Uppsala. Hennes ord liksom ekade i mitt huvud.

Jag fick tillslut tummen ur att sälja bilen i Uppsala ändå och det gick precis hur enkelt som helst. Det var därför oerhört intressant när jag sprang på henne på Hemköp bara några dagar efter försäljningen. Vi hade inte setts på ett par månader så vi var båda glada att ha sprungit på varandra. 

  • ”Det var ett tag sedan! Hur är läget?” frågade hon
  • ”Jo, det är fint. Det är faktiskt särskilt fint nu eftersom jag sålt min bil här i Uppsala”

En tystnad uppstod i några sekunder och hon såg förvånat på mig.

  • ”Du har..?”
  • ”Ja, precis. Du sa åt mig att det skulle bli svårt, för att inte säga omöjligt, att sälja bilen i Uppsala. Det fanns inget intresse bland folk för att någon skulle vara intresserad minns jag att du sa. Det visade sig att det i alla fall gick att sälja bil i Uppsala. För nu har jag gjort det. Men.. Hur är det med dig?”

Ja, jag vet att jag kunde gått ut lite mindre hårt men det var högt i tak i vår relation. Hon kunde kasta förolämpningar mot mig och vice versa. Det där med att sälja bil i Uppsala vet jag dock sved för henne. Hon tyckte verkligen att hon var stans främsta bilexpert.

Jag skrattade för att betona att jag bara skojade med min anklagande ton. Vi kramades och hon såg genast mer avslappnad ut. Sedan fick jag till och med ett genuint grattis för att jag lyckats sälja bil i Uppsala. Vi babblade på om annat i ett par minuter och sedan skildes vi åt vid grönsakerna.

Hon vände sig dock om och ropade på mig. Hon ville slå fast att det bara var en jävla tur att jag hade sålt bilen i Uppsala. Som hon sa: ”Det måste varit en stockholmare på besök här uppe”

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *