En iPhone 7 och ett mobilskal

Detta och kommande inlägg kommer att se lite annorlunda ut än de vanligen gör. Att säga ”lite” tror jag kommer vara en underdrift av sällan skådat slag. Trots att jag inte har skrivit texterna ännu tycker jag mig känna att de blir annorlunda. Om inte annat är det om helt andra ämnen. Jag kommer att sätta fart så ser vi var vi landar.

Uppgiften var att skriva en text som utgår ifrån en historia som aldrig tidigare skrivits. Historien handlar om ett världsligt ting i en annorlunda värld. I detta fallet har jag valt mobilskal till iPhone 7. Vet ni varför? Jo, därför att mobilskalet till min iPhone 7 var det som jag såg när jag funderade över ämnet. Jag drömde mig bort i tanken och lät ögonen vila på bordet. På bordet låg min iPhone 7 omlindad i mobilskalet. Det var så det var och det var så det blev.

Bortsett från det världsliga tinget – i mitt fall mobilskalet till en iPhone 7 – så ska berättelsen utspela sig i en annars sagolik miljö. Här har jag valt en förtrollad skog. Eller ja, en skog i alla fall. Jag har inte riktigt funderat ut vad som ska hända eller exakt hur skogen ska se ut. iPhone 7, mobilskal och skog är det enda jag vet att jag vill ha med i alla fall.

VI drar igång och ser var vi landar:

Jag gick genom skogen och steg fram mellan träden ut i gläntan. Precis lika vacker som på vilken målning som helst var den. Det enda som skilde sig åt var att det låg en iPhone 7 i mobilskal som föreställde en Karl Larsson-målning i mitten. Var det en slump? Jag menar, en person som ägnat så mycket tid åt att måla naturnära motiv. En glänta mitt ute i skogen och en iPhone 7 med mobilskal. Det låter lite misstänksamt, tycker ni inte det?

Jag klev fram genom det fuktiga gräset och böjde mig ner. Det var verkligen en iPhone 7 iklätt ett mobilskal. Det var ingen hägring eller som Legolas hade sagt: Ingen hade kastat en besvärjelse över mina ögon. Den fanns där och jag lyfte upp den. En iPhone 7 i mobilskal, till synes orörd av att ha legat ute i skogen, fanns nu i min hand. Vad skulle jag göra med den? Jag vände mig om utan att egentligen veta varför. Jag tittade nog bara efter en lösning.

Vad jag såg förändrade mig i grunden.

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *